luni, 21 mai 2018

Constantin şi Elena... altfel... (filmul integral)

Constantin şi Elena... altfel... (filmul integral)

Constantin şi Elena
 ne spune povestea de dragoste fără vârstă a unui cuplu căsătorit de peste jumatate de secol, care trăieste într-un sat pitoresc din nord-estul României (lângă Piatra Neamţ). Documentarul observaţional porneşte de la activităţile cotidiene ale celor două personaje, urmarite de-a lungul unui an, pentru a ajunge la semnificaţii profunde, prezentându-ne o lume a spiritului şi a înţelepciunii ancestrale.

Filmul de debut al tânărului cineast
 Andrei Dăscălescu, „Constantin şi Elena” (România/Spania 2008, 103 min.), a fost deja prezentat şi premiat în festivaluri internaţionale de prestigiu:
 TIFF (Sibiu), IDFA (Amsterdam), EBS (Seoul), iar in perioada aprilie-mai 2010 reuşeşte perfomanţa de a fi prezent la zece festivaluri internaţionale: în afară de
 Tel Aviv, la
 Bruxelles, Bratislava, Buenos Aires, Los Angeles, Wiesbaden, Edinburgh, Minneapolis/St. Paul, San Francisco, Cracovia.

Filmul prezintă viaţa de zi cu zi a unui cuplu de vârstnici, care încă se iubesc după o viaţă întreagă împreună. Realizat în maniera documentarului observaţional, filmul dezvăluie, prin gesturi, dialoguri şi detalii aparent banale, puternica legătură sufletească dintre cele două personaje principale ale filmului. O 
poveste de dragoste dulce-amară
 –
 dulce e dragostea (şi după 55 de ani de la căsătorie),
 amară e lipsa de timp pentru dulce (bătrâneţea), iar povestea e viaţa de zi cu zi. Un film despre a trăi şi a iubi, altfel.

 Gen: Documentar Familie

Regia: Andrei Dăscălescu


Scenariul: Andrei Dascalescu


Durata: 103 minute


Premiera SUA: 23 Apr 2010

Premiera Romania:


Companie producatoare: Filmlab / Chello Multicanal


Site oficial film: 
http://www.constantinandelena.com/


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Evenimentele zilei...