miercuri, 7 septembrie 2016

Incursiuni în Armonie: Shen Yun: 10 ani de excelență în artele spectacolu...

Incursiuni în Armonie: Shen Yun: 10 ani de excelență în artele spectacolu...:



SHEN YUN: 10 ANI DE EXCELENțĂ ÎN ARTELE SPECTACOLULUI (I)

Artiștii Shen Yun aplaudați de publicul din Mexic, în turneul din 2016 (Credit foto: en.minghui.org).

Dedicăm această mini-serie de articole fenomenului cultural Shen Yun, încercând o portretizare a manifestărilor sale artistice.

Totul a început la New York, în 2006, când un grup de artiști cu viziune s-a reunit pentru a pune bazele unui proiect cultural de pionierat. Atunci a luat naştere Shen Yun Performing Arts. Anvergura şi faima sa au crescut cu fiecare an de turnee. Aceasta este singura companie de arte scenice care aduce în actualitate legendele, măiestria artistică şi valorile extrase din cei 5.000 de ani de cultură clasică chineză, potenţate în spectacol de cele mai noi tehnologii de proiecţie.
 
Trecutul imemorial ilustrat în marile mituri şi opere literare ale Chinei, precum Călătorie spre Vest, prind viaţă în faţa miilor de spectatori, prin intermediul dansului clasic chinezesc şi al vocilor vibrante de tenor şi soprană, totul în atmosfera unei muzici originale, care aduce laolaltă Orientul şi Occidentul, prin mijlocirea unei orchestre aparte.

În prezent, Shen Yun efectuează turnee cu ajutorul a patru companii de artişti, care oferă spectacole simultan, pe tot globul. Soliştii săi, adesea laureaţi ai concursurilor internaţionale, au urcat pe mari scene ale lumii, precum Carnegie Hall şi Lincoln Center. Noul turneu mondial 2017 urmează să înceapă.
 


- va urma... -


Dacă v-a plăcut acest articol pe tema artelor spectacolului, vă invităm să vă abonaţi la "Incursiuni în Armonie", pentru a fi la curent cu cele mai noi apariţii.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Evenimentele zilei...