miercuri, 22 noiembrie 2023

Ioan Muntean - Fuga pentru fugă (7)

Ioan Muntean - Fuga pentru fugă (7) - Cronopediada grup - Cronopedia

Ioan Muntean - Panorama literară, noiembrie 2023

22. (proză, nuvelă SF)

Fuga pentru fugă (7)

[…]

7 Dialogul temporal

– E incredibil, Elena. Acest obiect este mult mai mult decât un simplu artefact. E o cheie către un alt univers temporal, spuse Alex Preston stând în laborator, privind cu atenție bijuteria misterioasă, în timp ce Dr. Elena Nicks, o cercetătoare timpurie, se apropie.

– Da, e o descoperire uluitoare. Dar trebuie să fim prudenți. Manipularea timpului ne-a adus deja în fața multor provocări.

– Înțeleg riscurile, dar și oportunitățile pe care le deschide această descoperire. Poate exista o modalitate de a utiliza această bijuterie pentru a înțelege mai bine natura timpului, fără a perturba prea mult linia temporală.

– Ai dreptate, dar cum ne asigurăm că nu vom declanșa haos în timp?

– Cred că trebuie să explorăm împreună universul acesta alternativ. Nu ca să îl schimbăm, ci pentru a înțelege natura sa. Poate găsim acolo indicii despre cum timpul însuși funcționează și cum putem să-l respectăm mai bine.

– Dar e periculos să intrăm într-un astfel de univers. Există riscul de a ne pierde drumul înapoi.

– Știu că e riscant, dar cred că trebuie să facem asta. Nu doar pentru noi, ci pentru înțelegerea umanității asupra timpului. Să explorăm fără să influențăm.

– Îmi place ideea ta. Dar să fim pregătiți pentru orice consecințe.

– Exact. Așa că să creăm un plan de acțiune. Să fim precauți și să ne asigurăm că nu afectăm linia temporală din universul nostru.

Cei doi încep să conceapă un plan meticulos pentru a explora universul temporal alternativ, având grijă să limiteze impactul asupra realității lor. Această călătorie urma să fie una spre înțelegere, nu spre schimbare.

În timp ce discutau, bijuteria a început să pulseze și să strălucească intens.

– Ce se întâmplă? - întrebă nedumerit Alex

Bijuteria a emis un fel de energie strălucitoare, inundând încăperea cu lumina sa orbitoare. În mijlocul acelei luminii, o formă ciudată și întunecată începea să se contureze.

„Oameni ai timpului, ați arătat respect față de puterea timpului. Voi sunteți aleși să păstrați echilibrul în universul temporal” - a răsunat din lumină O voce misterioasă:

– Cine ești tu? - se nedumeri Alex.

– Sunt o entitate a timpului, gardianul echilibrului temporal. V-am urmărit călătoria și văd că sunteți demni de încredere. Bijuteria este o parte a mea, o cheie către înțelegerea timpului. Aveți acum datoria de a păstra echilibrul și de a promova respectul față de forța timpului – răspunse prompt Entitatea Temporală:

– Cum putem face asta? interveni şi Elena.

– Continuați să învățați și să înțelegeți, dar fără a influența în mod major linia temporală. Păstrați echilibrul și respectul pentru trecut, prezent și viitor. E aceasta o înțelepciune care va ajuta umanitatea să evolueze - esplică Entitatea Temporală:

Lumina a început să se estompeze, lăsând în urmă o senzație de liniște.

– E incredibil. Am fost aleși să păstrăm echilibrul temporal? – o întrebă Alex pe Elena.

– Da, e o responsabilitate enormă, dar și o oportunitate incredibilă – veni şi răspunsul ei.

[…]

 

©Ioan Muntean, 2023

 

text participant la Cronopediada - Maratonul Panorama Literară

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Evenimentele zilei...