duminică, 26 noiembrie 2017

De ce să cumperi şi cărţi la mâna a doua | Bibliocarti

De ce să cumperi şi cărţi la mâna a doua | Bibliocarti

De ce să cumperi şi cărţi la mâna a doua

De ce să cumperi şi cărţi ieftine

Te uiți peste ochelari atunci când vine vorba de a cumpăra cărți ieftine – la mâna a doua? Trebuie să citești asta!

Cu siguranţă suntem zilnic atraşi de numeroase titluri noi în materie de literatură, iar plimbările lungi prin librării nu ne lasă să plecăm acasă fără măcar un volum în mână. Cu toate acestea, preţurile de librărie au uneori tendinţa să se ridice la sume mult peste disponibilul din portofel sau de pe cardul bancar.
Există soluţia librăriilor online sau, cei care preferă preţuri încă şi mai mici pot opta pentru cărţi la mâna a doua. Le găsim în anticariate, pe site-uri de literatură, în unele librării online, pe bloguri sau pe grupurile speciale din social media. Aceste cărţi ieftine nu sunt neapărat vechi sau într-o stare deplorabilă. Veţi fi uimiţi să constataţi că au o condiţie foarte bună, că uneori sunt nou-nouţe, iar persoanele care le vând sunt de obicei atât de generoase încât le împachetează inedit, adaugă semne de carte, le leagă cu panglici etc.

Care sunt motivele pentru care să cumpăraţi cărţi la mâna a doua?

Păi în primul rând este vorba despre suma alocată. O carte la mâna a doua poate fi achiziţionată şi la un sfert din preţul de librărie. Apoi, este vorba despre faptul că o carte second-hand are o poveste, un cititor sau mai mulţi, o oarecare identitate proprie, ceea ce la un volum de carte este interesant.
Dacă ne acordăm o „plimbare” prin titlurile de cărţi la mâna a doua, vom găsi, pe lângă cărţi ieftinecărţi rarecărţi vechi, cărţi în ediţii ce nu se mai publică azi, volume preţioase, dar şi cărţi contemporanenoutăţi literare, titluri „fierbinţi” care sunt adevărate chilipiruri. De asemenea putem profita de accesoriile pentru cărţi realizate manual, pe care le găsim la vânzare în majoritatea librăriilor sau anticariatelor care comercializează cărţi second-hand. Vorbim aici despre semne de carte unicat, coperte personalizate, suporturi pentru cărţi şi multe altele.
Cărţile la mâna a doua pot reprezenta şi o faptă bună pe care o faci pentru cineva, în timp ce te alegi cu un volum pe care doreşti să îl citeşti. În social media găsim multe grupuri unde sunt vândute astfel de cărţi de către persoane ce doresc să îşi împrospăteze biblioteca cu alte cărţi. Atât vânzătorul cât şi cumpărătorul au de câştigat.

Alte motive pentru care optăm pentru cărţi second-hand?

De ce să cumperi şi cărţi la mâna a douaPoate fi culoarea paginilor care ne sugerează că timpul a trecut peste volumul respectiv, poate fi mirosul inconfundabil de file vechi, notele de pe margini şi sublinierile detestate de unii, dar adorate de alţi cititori care simt că o carte bună a fost citită şi recitită formându-se un fel de conexiune între cititorii cărţii.
Indiferent de unde vă procuraţi cărţile cât mai ieftin posibil, acestea sunt companionii ideali în zilele friguroase, în pauzele de cafea, în zilele de weekend, în vacanţe, concedii sau pur şi simplu în momentele în care vă scufundaţi într-o binemeritată relaxare.
Noi vă dorim lectură plăcută condimentată de poveşti fermecătoare!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Evenimentele zilei...