vineri, 24 noiembrie 2017

Stela Popescu și cinci filme celebre în care trebuie s-o vezi

Stela Popescu și cinci filme celebre în care trebuie s-o vezi



Cu toate că Stela Popescu a murit, în urma ei rămân zeci de filme memorabile, iar mai jos ai câteva dintre cele mai bune pelicule românești.


Primul film din cariera Stelei Popescu:
„Alo! Ați greșit numărul!”

Comedia în alb-negru a deschis cariera cinematografică a Stelei Popescu. Povestea urmărește un student la conservator care, în intenția de a da un simplu telefon, greșește numărul. El nimerește fără să vrea familia celui mai dur profesor al său, iar la telefon îi răspunde fiica acestuia. Prietenia lor se naște din replica banală care dă și titlul filmului.



Stela Popescu a jucat și în
„Nea Mărin Miliardar”

Filmul îl urmărește pe Nea Mărin, un om simplu care a ajuns la mare și se trezește peste noapte confundat cu un miliardar. Brusc, are de a face cu mafioți, presă și lux. Nu se lasă intimidat și rezolvă lucrurile ca la el în sat, unde soția lui, Veta, era și consilierul său. Este considerat a fi una din cele mai bune comedii românești.



„În fiecare zi mi-e dor de tine” e un clasic cu Stela Popescu

Acest film este un muzical care urmărește lupta dintre doi tineri, Radu și Laurențiu, pentru Irina, o studentă la Conservator. Radu are sarcina de a inaugura un spectacol pentru arena Teatrului Nostru, iar Laurențiu lucrează la o revistă. Amândoi au nevoie de ajutorul Irinei. În încercarea de a o convinge pe fată, Radu apelează la prietenul său, Gelu, care îi compune un șlagăr pentru a o cuceri.




Film de colecție cu Stela Popescu:
„Astă seară dansăm în familie”

Comedia ne înfățișează doi don juani, Temistocle T. Temistoce și Alecu A. Alecu, care colindă prin țară pentru a păcăli femeile ce vor să se căsătorească. Acești logodnici de profesie se prezintă ca persoane serioase și respectabile. Femei de toate vârstele le cad în plasă și devin surse sigure de bani pentru escroci.




Ultimul film în care a jucat actrița:
„Mamaia”

În filmul care încheie cariera cinematografică a actriței, aflăm povestea bătrânei Matilda, nevoită să țină piept unui afacerist feroce, Tănase, care vrea să pună mâna pe mansarda ei. Acest rechin imobiliar nu are scurpule și constiință. El și-a construit averea prin înșelarea persoanelor în vârstă și luarea caselor accestora.
Împreună cu cei doi fii ai săi, Tănase recurge la cele mai josnice metode de evacuare. Dar Martilda nu doar că e foarte hotărâtă, dar e și foarte creativă în felul în care își apără ce îi aparține. De partea ei se află o tânără plină de surprize, vechi prieteni, mulți colegi și o doză foarte mare de noroc.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Evenimentele zilei...