joi, 23 noiembrie 2017

Vacanţă în Braşov – obiective turistice de neratat | Bibliocarti

Vacanţă în Braşov – obiective turistice de neratat | Bibliocarti









Vacanţă în Braşov – obiective turistice de neratat



Trebuie să admitem că există oraşe turistice care atrag vizitatorii ca un magnet, cu o forţă colosală. Aceştia revin în locurile care i-au fascinat acumulând amintiri de neuitat, păstrate cu grijă în albume foto şi gravate în memorie. Braşov este unul dintre acele oraşe încărcate de obiective turistice, de istorie, de medieval, care te fac să revii de fiecare dată cu plăcere şi cu aparatul foto pregătit pentru a imortaliza momente memorabile. Călătorii descoperă un oraş modern şi în acelaşi timp posesor al unui mix neaşteptat de istorie, cultură şi artă contemporană. O simfonie de medieval, Braşovul reflectă o bucată din patrimoniul cultural al României care merită văzută, admirată şi, bineînţeles, împărtăşită la nivel internaţional ca un motiv de mândrie specific românească.
Considerat unul dintre cele mai frumoase oraşe ale României, Braşovul reuşeşte să atragă anual numeroşi vizitatori atât din ţară cât şi de peste hotare. Astăzi vă prezentăm pe scurt câteva obiective turistice în Braşov pentru care merită cu siguranţă să vă luaţi o vacanţă pentru a le vizita.
Începem cu Castelul Bran pe care nu îl puteţi rata. Clădirea este un adevărat monument arhitectonic şi, în acelaşi timp o construcţie ce poartă în ziduri nu doar veacuri de istorie ci şi legende nenumărate, dintre care cele mai cunoscute sunt cele ale vampirului Dracula. Nu ne aşteptăm, bineînţeles, să vedem celebrul conte însetat de sânge umblând pe coridoare, dar un ghid amabil cu siguranţă va face o prezentare a vremurilor pe care Castelul Bran le-a cunoscut. Pentru aceia care au chef de distracţie la maxim, Parc Aventura este o locaţie mai mult decât ideală. Sportul este combinat cu relaxarea, iar adrenalina creşte la maxim, bineînţeles, în condiţii de siguranţă. Traseele sunt concepute atât pentru copii cât şi pentru adulţi, iar activităţile sunt parcă menite să te scoată din rutina internetului.
Muzeul de etnografie Braşov este un alt obiectiv demn de bifat pe lista de vizite. Colecţiile atent expuse oferă vizitatorilor informaţii importante despre cultura şi civilizaţia din Braşov de-a lungul vremii. Se poate admira un patrimoniu textil excepţional în care sunt ţesături decorative dar şi costume tradiţionale din zona Braşovului, precum şi războaie de ţesut sau instrumente meşteşugăreşti. Ne îndreptăm spre un alt muzeu, de data aceasta este vorba despre Muzeul civilizaţiei urbane din Braşov unde este evidenţiată evoluţia civilizaţiei pe parcursul secolelor. Pictură, fotografie, decoraţiuni, mobilier sau vestimentaţie sunt expuse în faţa vizitatorilor. Există şi expoziţii temporare ca „Bonbons, Chocolat, Caramels” – expoziţie despre istoria ciocolatei la Braşov cu aromă şi gust, bineînţeles, de ciocolată. Simbol al Braşovului şi situată chiar în centrul oraşului, Biserica Neagră este o bucată de istorie autentică imposibil de ratat într-o vizită în Braşov. Construit în stil gotic, monumentul arhitectonic poartă denumirea de „Biserica Neagră” datorită unui incendiu care i-a adus multiple daune dar şi fum. Edificiul de cult este cel mai mare din România şi, deşi restaurat în numeroase rânduri, reuşeşte şi astăzi să îşi păstreze grandoarea şi frumuseţea, impresionând privitorii. Deasemenea, colecţia fascinantă de covoare orientale din interiorul clădirii merită văzută. Atenţie însă, pozele în interior sunt din nefericire, interzise. Prima Şcoală Românească este o altă atracţie a Braşovului, iar ghidul explică foarte bine, sub formă de poveste, pagini de istorie ale clădirii, ale educaţiei şi ale Braşovului. Unicitatea exponatelor te face să realizezi rapid că ai în faţă chiar trecutul şi senzaţia că timpul s-a întors e fascinantă. Putem vedea prima biblie sau primul dicţionar, sala de clasă Anton Pann care aminteşte de acel stil de şcoală întâlnit în cărţile vechi, picturi, mobilier, icoane, etc. Frumuseţea Braşovului atrage cu siguranţă numeroşi iubitori de istorie dar şi călători dornici de aventură. Genul de oraş pe care vrei să îl revezi iar şi iar, Braşov îşi aşteaptă în fiecare sezon turiştii cu braţele deschise.
Mara Caloian
Vox Authors, NR III

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Evenimentele zilei...