vineri, 1 decembrie 2023

Ioan Muntean - Fuga pentru fugă (11)

Ioan Muntean - Fuga pentru fugă (11) - Cronopediada grup - Cronopedia

Ioan Muntean - Panorama literară, decembrie 2023

01. (proză, nuvelă SF)

Fuga pentru fugă (11)

[…]

11 Aventuri în Porţile Timpului

Dora este un nou personaj care este întâlnit în Porţile Temporale în vastul Proiect al Universității Timpului – Fuga pentru fugă.

Ea este o entitate dintr-un universul pohobosian paralel care este curioasa să afle mai multe despre universul Terian. Este o ghidă excelentă a întinărilor panoramice între universuri paralele. A studiat temporalitatea şi atemporalitatea pământeană, este inteligentă şi cu mult spirit de aventură hotărâtă să ajute la descoperirea secretelor Porților Timpului.

Întâlnirea dintre Alex Preston, Elena Nicks și Dora este o întâlnire ursită de Entitatea Temporală.

– Alex, Elena și vă veți întâlni cu o fiinţă phobosiană pe nume Dora. Este o altă misterioasă entitate temporală care pare să știe multe despre porțile timpului. Ea vă va spune că porțile timpului sunt un dar al universului și că trebuie folosite cu înțelepciune. Dora vă va oferi o serie de sfaturi despre cum să călătoriți în timp în siguranță. Ea vă va spune că este important să fiți respectuoși față de trecut și să nu încercați să schimbați cursul istoriei.

Astfel, cei trei de-acum au pășit cu curaj în fața unei noi provocări: Porţile Temporale. Această entitate misterioasă părea să fie un punct de convergență al timpului, o zonă în care se deschideau conexiuni între diferite epoci și realități.

Dialogul dintre cei trei a reflectat o combinație intrigantă de idei și opinii. Dacă Alex era deschis la explorare, Elena rămânea precaută, iar Dora aducea o perspectivă proaspătă, plină de curiozitate și fantezie.

– Porţile Temporală sunt o oportunitate de a înțelege mai profund conexiunile dintre diferitele perioade ale timpului. Avem șansa de a dezvălui mistere ce au fost ascunse până acum – spuse Alex, deschis la explorare.

– Sunt de acord cu importanța explorării, dar trebuie să fim vigilenți. Poarta Temporală reprezintă o zonă cu potențiale perturbații majore asupra liniei temporale – rămâne Elena precaută.

– E incredibil să ne gândim că putem vedea în același timp imperiile antice și viitorul îndepărtat. Haideți să descoperim împreună ce se ascunde în spatele acestei porți temporale! - cu entuziasm Dora aduce o perspectivă proaspătă, plină de curiozitate şi fantezie.

Călătoria lor prin Porţile Temporale a adus revelații neașteptate. Într-o epocă, au descoperit civilizații avansate care interacționau cu anticii. În altă perioadă, au văzut cum acțiunile lor din prezent aveau un impact direct asupra evenimentelor istorice.

Dialogul constant dintre cei trei a adus la suprafață nu doar descoperiri fascinante, ci și dileme etice. Cum să interacționezi cu evenimente și persoane din trecut fără să perturbi echilibrul temporal? Cum să înțelegi consecințele acțiunilor tale într-un context al viitorului  atât de vast și complex? 

[…] 

©Ioan Muntean, 2023

 

text participant la Cronopediada - Maratonul Panorama Literară

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Evenimentele zilei...