sâmbătă, 2 decembrie 2023

Ioan Muntean - Fuga pentru fugă (12)

Fuga pentru fugă (12)

[…]

12 Explorarea Profundă a Porților Timpului (preludiu)

Intrând în Porțile Temporale alături de Dora, Alex, și Elena, aventura lor se adâncește într-un univers temporal cu complexitate și mister. Dora, ghidul lor pohobosian, se dovedește a fi o prezență vitală, aducând cu ea nu doar cunoștințe extinse despre porțile timpului, ci și o abordare vibrantă și plină de curiozitate.

– Aceste porți temporale reprezintă conexiuni între realități paralele, oferindu-vă o fereastră către evenimente și locuri dincolo de imaginație! Dar trebuie să fiți vigilenți și respectuoși, pentru că timpul este un labirint plin de surprize atenționează cu entuziasm Dora.

Călătoria lor îi aduce în contact cu epoci diverse, de la civilizații antice la un viitor îndepărtat, dezvăluind conexiuni neașteptate între evenimentele din trecut și prezent.

– E o experiență uluitoare! Descopăr conexiuni și influențe care transcend granițele timpului – se trezi Alex gândind cu voce tare.

– Timpul este ca un fluviu nesfârșit. Noi suntem doar călători trecători, iar ceea ce facem în această călătorie afectează întregul său curs. Respectul și înțelepciunea sunt cheile navigării în această lume temporală – le precizează Dora cu nedisimulată înțelepciune.

Pe măsură ce se adâncesc în explorarea Porților Timpului, dialogul dintre cei trei devine un instrument esențial în navigarea lor prin această rețea temporală. Dileme etice apar din ce în ce mai des, iar dialogul constant devine un mediu pentru reflectare și luare a deciziilor înțelepte.

– Suntem călători în acest fluviu al timpului, iar acțiunile noastre pot crea valuri puternice. Cum putem naviga fără a distruge echilibrul fragil? – întreabă curioasă Elena.

– Respectul față de trecut și înțelegerea consecințelor acțiunilor noastre sunt busolele noastre în această călătorie – îi răspunde Dora. Trebuie să păstrăm echilibrul și să lăsăm timpul să-și urmeze cursul natural.

Se treziră instantaneu teleportați într-un oraș antic din Grecia Terriană, în secolul al IV-lea î.Hr (după măsurătoare locală).

– Iată-ne, în sfârșit, în Grecia antică! – se bucură Dora.

– Și eu sunt încântată! spuse şi Elena .Dar sunt și un pic îngrijorată. Timpul este atât de fragil în această epocă.

– Aveți dreptate să fiți precauți. Trebuie să fim atenți să nu facem nimic care să schimbe cursul istoriei – îi avertiză Dora.

– Așadar, cum facem asta? – întrebă Alex.

– Trebuie să folosim dialogul și înțelepciunea. Trebuie să discutăm despre alegerile noastre și să ne asigurăm că suntem de acord cu ele – fu replica Dorei.

– Cred că ai dreptate, Dora, îi răspunde Elena. Dialogul este esențial pentru a naviga prin lumea temporală.

În cele din urmă, cei trei ajung la un acord cu privire la ceea ce vor face. Vor explora orașul cu atenție, dar vor fi atenți să nu facă nimic care să schimbe cursul istoriei. Era un fel repetiție generală pentru întâlnirea propriu-zisă cu Porţile Timpului.

[…]

 

©Ioan Muntean, 2023

Ioan Muntean - Fuga pentru fugă (12) - Cronopediada grup - Cronopedia

Ioan Muntean - Panorama literară, decembrie 2023

02. (proză, nuvelă SF)

 

text participant la Cronopediada - Maratonul Panorama Literară

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Evenimentele zilei...