sâmbătă, 9 decembrie 2023

Ioan Muntean - Iarnă şi dragoste

Ioan Muntean - Iarnă şi dragoste - Cronopediada grup - Cronopedia

Panorama literară, decembrie 2023

09. (eseu, povestire eseu)

Iarnă şi dragoste

Cu siguranță, iarna este anotimpul perfect pentru a petrece o noapte de dragoste în fața unui șemineu aprins. În această povestire-eseu, doi îndrăgostiți, Ana și Mihai, se bucură de o astfel de noapte.

S-au cunoscut într-o zi de iarnă, când amândoi au fost prinși într-o furtună de zăpadă. Au găsit adăpost într-o cabană mică și au început să vorbească. Au descoperit că au multe în comun și au început să se îndrăgostească ca la prima vedere.

În acea noapte, au aprins un șemineu și s-au așezat pe o canapea confortabilă. Au băut vin fiert și au mâncat ciocolată caldă. Au vorbit despre visele lor și despre lucrurile care îi fac fericiți. Apoi, s-au sărutat și au petrecut noaptea împreună.

În acea cabană pitorească, întunericul își croia calea prin geamurile înghețate, iar lumina șemineului strălucea ca un far călduros. Ana și Mihai, îmbrățișați strâns unul de altul, și-au găsit adăpostul în acest colț de lume unde timpul părea să se oprească în măiestria serii.

În lumina șemineului, umbrele jucăușe conturau chipurile lor zâmbitoare și privirile care se pierdeau în adâncul reciproc al sufletelor. Vinul fiert a adus cu sine un val de căldură interioară, încălzind inimile lor în ritmul lent al nopții.

Împreună, au explorat întunericul nopții și al inimilor lor, deslușind tainele fiecărui zâmbet și fiecărui suspin. Ghearele iernii păreau să se retragă timid, lăsând loc pentru o legătură mai puternică, pentru o apropiere ce depășea cu mult orice furtună.

Vorbele lor, ademenite de liniștea nopții și de intimitatea acelei încăperi, au rămas suspendate în aer ca o melodie tandră ce dădea glas viselor și speranțelor lor.

Și apoi, în tăcere, s-au apropiat unul de altul, ca două suflete ce se recunoșteau în adâncurile nopții. Săruturile lor erau ca fulgii de zăpadă dansând într-un vals tandru, în timp ce flăcările șemineului își contopiseră dansul lor cu al lor.

În Amorul lor tainic, şi-au exprimat dorința şi pasiunea împreunării, au aprins o flacără vie a iubirii lor abia înfiripate, ce deja ardea în inimi și le aducea lumina în întunericul nopții. S-.au regăsit în fiori de emoție și extaz, transformându-şi gesturile și cuvintele într-o poezie senzuală a trăirilor intense. Amorul exprima pasiunea și atracția carnală ce le-au transformat gesturile într-o simfonie senzorială.

Au adormit în brațele celuilalt, inimile lor bătând în același ritm tandru al iubirii încolțite. Dimineața i-a găsit încă învăluiți într-o magie de poveste. Lumina din afara ferestrei părea să aducă cu sine promisiunea unei noi zile, dar ei au decis să-și păstreze clipa aceea, să se cufunde în fiecare secundă pe care o aveau împreună.

Dimineața, când s-au trezit, zăpada încă cădea. Au decis să rămână în cabană încă o zi și să se bucure de compania celuilalt. Au citit cărți, au jucat jocuri și au făcut dragoste din nou în fața șemineului.

În cele din urmă, furtuna s-a oprit și Ana și Mihai au trebuit să se întoarcă la viețile lor obișnuite. Dar au rămas cu amintirea acelei nopți magice și cu speranța că vor petrece multe alte nopți de iarnă împreună.

 

©Ioan Muntean, 2023

 

text participant la Cronopediada - Maratonul Panorama Literară

Un comentariu:

  1. Dragostea și amorul sunt două forțe primordiale care transformă viața într-o simfonie a inimilor. Dragostea este rădăcina profundă a conexiunii umane, o forță sublimă ce transcende timpul și spațiul, legând sufletele într-un dans etern al înțelegerii și acceptării reciproce.

    Amorul, o expresie a pasiunii și a dorinței, este flacăra vie a iubirii, ce arde în inimi și aduce lumina în întunericul nopții. În el se regăsesc fiori de emoție și extaz, transformând gesturile și cuvintele într-o poezie senzuală a trăirilor intense.

    Aceste două concepte, atât de strâns legate între ele, colaborează într-un dans sublim, construind poduri fragile între oameni sau între suflete. Dragostea își croiește drum prin respect și înțelegere, în timp ce amorul exprimă pasiunea și atracția carnală ce transformă gesturile într-o sinfonie senzorială.

    Împreună, dragostea și amorul sculptează povestea umană în forme delicate sau pasionale, înțesând rânduri de speranță și bucurie în sufletele noastre. Sunt acele forțe ce transformă o clipă obișnuită într-un univers al extazului și al înțelegerii absolute între doi oameni.

    În cele din urmă, dragostea și amorul se împletesc într-o călătorie a descoperirii de sine și a conectării profunde cu ceilalți, transformând fiecare privire, fiecare atingere și fiecare cuvânt într-o manifestare a purității și frumuseții umane.
    💘💔♥

    RăspundețiȘtergere

Evenimentele zilei...