miercuri, 6 decembrie 2023

Ioan Muntean - Pizma şi Adoraţia

Ioan Muntean - Pizma şi Adoraţia - Cronopediada grup - Cronopedia

Ioan Muntean - Panorama literară, decembrie 2023

06. (eseu)

Pizma şi Adoraţia

Într-o lume abstractă, unde nu exista timp sau spațiu, trăiau două personaje: Pizma și Adorația. Pizma era o forță puternică, care reprezenta ura, mânia și răutatea. Adorația era o forță blândă, care reprezenta iubirea, compasiunea și bunătatea.

Într-o zi, Pizma și Adorația se întâlniră într-o vale întunecată. Pizma era furioasă și răzbunătoare. Voia să distrugă Adorația și să domnească singură peste lume.

Adorația era speriată, dar nu se dădea bătută. Știa că Pizma era o forță puternică, dar ea era mai puternică decât orice rău.

Între cele două personaje izbucni un conflict violent. Pizma aruncă asupra Adorației o avalanșă de ură și mânie. Adorația a răspuns cu o rază de iubire și compasiune.

Conflictul a durat zile și nopți. Cele două personaje se luptau cu o furie și o intensitate de neimaginat. În cele din urmă, Pizma a fost învinsă. Adorația a câștigat lupta și a adus pacea în lume.

Cu toate acestea, Pizma nu a fost distrusă complet. Ea a rămas ascunsă, așteptând momentul potrivit pentru a se răzbuna.

Între timp, Adorația a început să construiască o lume nouă, bazată pe iubire și compasiune. Ea a creat o lume în care toți oamenii erau fericiți și împliniți.

Dar Pizma nu uitase. Ea a adunat o armată de răufăcători și a atacat lumea Adorației, forâind-o să lupte din nou. De data aceasta, lupta a fost și mai dificilă. Pizma și armata ei erau puternici și hotărâți să distrugă lumea Adorației.

În cele din urmă, Adorația a fost învinsă. Ea a fost capturată de Pizma și adusă în fața ei. Pizma a râs cu satisfacție. Credea că a câștigat în cele din urmă. Dar Adorația nu a renunțat. A privit în ochii Pizmei și a spus: „Nu mă vei învinge niciodată. Iubirea va învinge întotdeauna răul.”

Pizma a fost surprinsă de cuvintele Adorației, nu se aștepta ca Adorația să fie atât de curajoasă. Pentru o clipă, Pizma a ezitat. Ea a văzut în ochii Adorației o dragoste care era mai puternică decât orice rău pe care îl putea ea genera.

Pizma a închis ochii și a încercat să-și aducă aminte de o vreme când ea era și ea o forță a iubirii. Dar amintirile ei erau întunecate și tulburi. Ea nu mai știa cum era să fii o forță a binelui. Pizma a deschis ochii și s-a uitat la Adorație. A văzut în ochii ei o compasiune care o tulbura. A înțeles că Adorația avea dreptate. Iubirea va învinge întotdeauna răul. Pizma a căzut în genunchi în fața lui Adorația. I-a cerut iertare pentru tot răul pe care îl făcuse. Adorația a întins mâna și a ridicat-o pe Pizma şi a spus a spus: „Te iert.”

Pizma a fost eliberată de răul care o cuprinsese. Ea a redevenit o forță a iubirii și a compasiunii care fusese cânva, în ancestral.

În cele din urmă, lumea Adorației a fost salvată. Iubirea a învins răul și pacea a fost restabilită. Dar Pizma nu a uitat niciodată ce i s-a întâmplat. Ea a jurat că va face tot posibilul pentru a ajuta la răspândirea iubirii și a compasiunii în lume.

Și așa ar fi început o nouă eră de pace și armonie în lume. O lume a Nirvanei.

[va urma]

 

©Ioan Muntean, 2023

 

text participant la Cronopediada - Maratonul Panorama Literară

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Evenimentele zilei...