duminică, 3 decembrie 2023

Ioan Muntean - Fuga pentru fugă (13)

Ioan Muntean - Fuga pentru fugă (13) - Cronopediada grup - Cronopedia

Ioan Muntean - Panorama literară, decembrie 2023

03. (proză, nuvelă SF)

Fuga pentru fugă (13)

[…]

Porţile: Stări ale Timpului (1)

Există 12 dimensiuni în universul acesta, plus dimensiunea care face legătura cu toate celelalte universuri. Dimensiunile sunt diferite stări ale timpului fiinţial, interconectate prin Grila Holografică de Lumină, care pulsează, se unduiește în minunate mișcări de sunet, culoare și formă, inspirând și expirând în constanta Stare a Creației.

Prima poartă

Este conștiința atomului fizic principal al Mamei Pământ. Este tărâmul regatului mineral – Timpul Primordial. Conștiința dimensiunii întâi a oamenilor nu poate fi percepută de cele cinci simțuri. Partea corpului ce ține de dimensiunea întâi este formată din minerale, apă și codurile genetice care constituie baza formei noastre fizice. Atunci când se intră în conexiune cu acest nivel, conectarea cu întreaga lume fizică e la nivel molecular. Acesta e locul fizicii cuantice, un loc al electronilor, protonilor, nucleelor și cvarcilor. Este poarta dintre macrocosmos și microcosmos. La acest nivel, e întâlnirea cu conștiința Păianjenilor, întrucât ei sunt păzitorii matricei conștiinței Mamei Pământ, matricea primordială a oricărui timp.

Alex, Elena și Dora se aflau într-o sală obscură, înconjurați de o lumină slabă. Erau chiar în prima poartă, cea a conștiinței atomului fizic principal al Mamei Pământ.

„Simţiţi contactul cu întreaga lume fizică, la nivel molecular", spuse Elena. „Este locul fizicii cuantice, un loc al electronilor, protonilor, nucleelor și cvarcilor – brr..."

„Este și poarta dintre macrocosmos și microcosmos", adăugă Dora. „Aici putem eu am întâlnit conștiința păianjenilor, întrucât ei sunt păzitorii matricei conștiinței Mamei Pământ."

Poarta a doua

Conștiința dimensiunii a doua este conștiința la nivel biologic. Aici, vă puteți conecta cu regatele plantelor și ale animalelor. Este conștiința care direcționează sistemul nervos autonom către dirijarea și susținerea funcțiilor care asigură viața. Cele cinci simțuri nu sunt conștiente de această conștiință, ea fiind conștiința ființelor chimice care formează corpul. La acest nivel, puteți deveni conștienți de modul în care corpul este o rețea de comunicare între toate elementele celulelor voastre.

Alex, Elena și Dora treceau prin a doua poartă, cea a timpului ancestral, biologic.

„Aici putem deveni conștienți de modul în care corpul este o rețea de comunicare între toate elementele celulelor noastre", spuse Alex. „Există numeroase ființe care trăiesc la acest nivel: zâne, spirite ale naturii, devași, elementali, dar și energiile demonice."

„Ooo, este un loc al magiei și al transformării", adăugă Dora. „Aici, putem să ne vindecăm și să ne transformăm pe noi înșine."

Poarta a treia

Aceasta este dimensiunea conștiinței de sine, timpul trecutului genetic. Cele două necesitări fundamentale sunt gândirea rațională și cea intuitivă.

– Aplicând ambele calități, ar trebui să ne dăm seama că suntem cu toții parte unul din celălalt, fapt care duce la experiența Iubirii. Conștiința dimensiunii a treia este conștientizarea punctului, liniei, lungimii, lățimii, înălțimii și volumului. Sufletul se încarnează în dimensiunea a treia pentru a experimenta dualitatea lumii fizice. Este dimensiunea timpului/spațiului și a cauzei/efectului. Este lumea celor cinci simțuri: dacă nu puteți percepe ceva cu unul dintre cele cinci simțuri, atunci nu există. Este bazată pe supraviețuire și a fost orientată către victimizare – făcu Dora un amplu expozeu.

„Suntem foarte limitați de propriile noastre gânduri și emoții", spuse Alex. „Este o lume a dualității, a bine și a răului, a Luminii și a Întunericului."

„Dar este și locul unde începe călătoria noastră de eliberare", adăugă Elena. „Putem începe să ne trezim din iluzia separării și să ne unim cu Dumnezeu: Dumnezeu se află în Cer și noi pe Pământ. Eliberarea este bazată pe frică, pe judecată și pe separare "

[…]

 

©Ioan Muntean, 2023

 

text participant la Cronopediada - Maratonul Panorama Literară

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Evenimentele zilei...