sâmbătă, 30 decembrie 2023

Ioan Muntean - Tabernacul

Ioan Muntean - Tabernacul - Cronopediada grup - Cronopedia

Ioan Muntean - Panorama literară, decembrie 2023

30. (proză, poveste)

Tabernacul

Într-o țară îndepărtată, trăia o fetiță pe nume Maria. Era o fetiță bună și curajoasă, care îi plăcea să ajute pe alții. Maria locuia într-un sat mic, care se afla în apropierea unei păduri întunecate. În pădurea aceea locuiau multe creaturi magice, atât bune, cât și rele.

Într-o zi, Maria se juca în pădure când a întâlnit un copil mic, care plângea. Copilul i-a spus Mariei că se pierduse și nu mai știa cum să ajungă acasă. Maria a fost încântată să-l ajute pe copil și l-a dus acasă la părinții săi.

Părinții copilului au fost foarte recunoscători Mariei. Ei i-au spus că îi vor fi veșnic datori. Maria a fost fericită să ajute și a plecat mai departe, bucuroasă că făcuse o faptă bună.

În timp ce mergea, Maria a văzut o lumină ciudată în pădure. Lumina era atât de puternică, încât Maria nu putea să o privească direct. Ea s-a apropiat încetișor de lumină și a văzut că era un tabernacol. Tabernacolul era un loc sacru, unde locuia Dumnezeu.

Maria a fost uimită de frumusețea tabernacolului. Era construit din aur și argint și era decorat cu pietre prețioase. Maria a simțit o prezență puternică în tabernacol și a știut că era în prezența lui Dumnezeu.

În timp ce Maria se uita la tabernacol, a apărut un înger. Îngerul i-a spus Mariei că Dumnezeu o răsplătește pentru fapta bună pe care o făcuse. El i-a dat Mariei o cheie magică, care îi permitea să intre în tabernacol oricând dorea.

Maria a fost atât de fericită! Ea a mulțumit îngerului și a promis că va folosi cheia cu înțelepciune. A revenit în tabernacol de multe ori. Ea se ruga în tabernacol și se bucura de prezența lui Dumnezeu. Ea a învățat multe despre Dumnezeu și despre lumea spirituală.

Într-o zi, o creatură rea a atacat tabernacolul. Creatura era un dragon puternic, care a provocat multă distrugere. Maria a știut că trebuie să facă ceva pentru a-l opri pe dragon.

Maria a luat cheia magică și a intrat în tabernacol. Ea l-a rugat pe Dumnezeu să o ajute să învingă dragonul. Dumnezeu a răspuns rugăciunii Mariei și i-a dat puterea de a învinge răul. A ieșit din tabernacol și s-a confruntat cu dragonul. Ea a luptat curajos și în cele din urmă l-a învins pe dragon.

Tabernacolul a fost salvat și Maria a devenit o eroină. Ea a învățat că, cu ajutorul lui Dumnezeu, orice este posibil.

Moralitatea poveștii este că binele întotdeauna învinge răul. Cu curaj și credință, orice obstacol poate fi depășit.

Acum, copii, este timpul să vă luați rămas bun de la mine. Sper că ați fost captivați de povestea mea. Vă mulțumesc pentru atenție!

 

©Ioan Muntean, 2023

 

text participant la Cronopediada - Maratonul Panorama Literară

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Evenimentele zilei...