duminică, 24 septembrie 2023

Aurelia Albatros - Prin labirintul gândurilor - Cronopediada grup - Cronopedia

Aurelia Albatros - Prin labirintul gândurilor - Cronopediada grup - Cronopedia

Aurelia Albatros, România, Panorama Literară, Septembrie 2023

23 Proză (Dialogul cuvintelor)

Prin labirintul gândurilor

12231120660?profile=RESIZE_584x

- Detașează-te o clipă de pământ și visează în alte dimensiuni unde trăirea, iubirea, singurătatea și melancolia, converg. Șopti sufletul gânditorului, care își petrecea mai tot timpul gândind la viață, pe porțiuni separate.

   Trezit din a lui preocupare, gânditorul, meditând la cele mai adânci cotloane ale iubirii, la acea persoană specială, pe care crede că a găsit-o sau nu, de ce nu și la iubirea de sine, la adversitățile prin care trecea, privi în jurul sau, să observe cine-l deranjează.

- Sunt eu, sufleul rătăcit în grădina minții tale. Nu mai privi în jur.

Nu se aștepta ca propriul lui suflet să pună punctul pe *i, îl considera mai rebel, mai aiurit, nu atât de profund.

- Vezi, tu...Viața are problemele ei, e o luptă permanentă, dacă nu gândești te poate înfrânge.

- Gândind prea mult te împotmolești în labirintul gândurilor... Îl atenționă sufletul.

- După tine, ar trebui să mă îmbrac în valuri de smarald încununate cu argint și diamante, să dansez și să râd fără griji, o stare care-i fac pe îndrăgostiți să viseze...

- Și ce vezi rău în asta? Viața-i scurtă, de ce nu ți-ai trăi clipa? Îl întrebă sufletul.

- După tine, ar trebui să dorm, precum zeii, acolo unde iubirea picură fericire, satisfăcuți de atâtea plăceri? Fu replica gânditorului, deranjat de intervenția sufletului.

- Te-ai trezit speriat de viziunea clară asupra realității? Din cate observ, treci printr-un haos mental. Ai mers mereu înainte, spre nicăieri, ai mers doar de dragul mersului, picioarele ți se mișcau singure. Îi șopti sufletul, râzând.

- Iar ești ironic? Așa faci mereu, de mă trezești din gânduri...

- Dacă tot te-am trezit, hai, evadează pe-o pajiște cu flori și ciripit de păsărele, unde florile-ți zâmbesc și te alintă, iar morile de vânt îți flutură toate gândurile, fredonând în duet cu vântul și astfel gândurile se risipesc... Și dacă nu-ți trece, te duc pe marginea unui râuleț de munte, unde te poți răcori și îmblânzi și-apoi eliberat, poți zbura prin gânduri precum fluturii. Îl îndemnă sufletul și-apoi zbură.

©Aurelia Albatros, 2023

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Evenimentele zilei...