marți, 26 septembrie 2023

Aurelia Albatros - Un al doilea sine - Cronopediada grup - Cronopedia

Aurelia Albatros - Un al doilea sine - Cronopediada grup - Cronopedia

Aurelia Albatros, România, Panorama Literară, Septembrie 2023

25 Proză ( Dialogul cuvintelor )

Un al doilea sine

12232621693?profile=RESIZE_584x

       Prietenia și omul se întâlnesc la o conferință pe tema relațiilor, de tot felul. Cum fiecare avea câteva nedumerii, s-au oprit într-un colț de sală la o mică discuție.

- Din câte am observat la această întâlnire, s-a pus baza doar pe relația productivă între diverse ramuri de activitate, singurul subiect fiind omis, a fost relația de prietenie, de ce oare? Constatase omul.

Prietenia pusă-n dificultate, încercă să-l lămurească...
- Ar trebui să vă puneți mai des întrebările care v-ar putea face să înțelegeți ce presupune o relație de prietenie adevărată. Îi șopti la ureche prietenia, omului.

- Pentru că am avut șansa să ne întâlnim, mi-aș dori, dacă nu te superi, să-mi oferi câteva sugestii. O rugă omul, puțin stânjenit de îndrăzneala lui.

- Prietenia este cheia ascunsă care deschide închisoarea în care sufletul este captiv, este sfârșitul cuvintelor necesar pentru a înfrunta viața împreună, este puterea de-a vă ridica împreună cu-o forță mai mare, atunci când viața vă împiedică, este înfruntarea vântul care vă-nconjoară, este puterea de-a intui, motivul rănilor partenerului, este puterea de-a observa în ochii celui din preajma voastră, o privire adevărată care vă privește, este puterea de a surprinde în câteva mâini căldura companiei aproape perfecte, căci, nu există perfecțiune nici în relația de prietenie, este siguranța că, pentru totdeauna, singurătatea umbrei voastre este învinsă, este ziua înflorită și splendidă, zi în care strălucește un soare imens, o zi plină de acțiune, ambiție și râsete, este singura luptă bună pe care o puteți avea, fiind împreună în trecerea timpului...Sigur, prietenia este iubire, respect, loialitate, înțelegere în stări senine, pentru că prietenii vorbesc, tăcând între ei, când sunt mai liniștiți. Dacă tăcerea se instalează, prietenul răspunde la gândul celuilalt simțind că există ceva mult mai înalt care-i ghidează într-un tot unitar. Mereu vor exista cuvinte noi pentru o nouă poveste, într-o prietenie, pe care trebuie să le găsiți înainte de-a fi prea târziu. Din acest motiv e bine să căutați să aveți lângă voi prietenul care înțelege în tăcere ceea ce gândiți sau spuneți. Căci, prietenul descoperă în celălalt, al doilea sine. Altfel, nu există prietenie adevărată, doar formală.

Omul ascultând prietenia cu atenție, rămase fără cuvinte, căci, ceea ce credea el, s-a dovedit a fi un procent foarte mic din adevărata prietenie.

©Aurelia Albatros, 2023

...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Evenimentele zilei...